Hastanemizde 1 Günlük Bebeğe Omfalosel Ameliyatı Yapıldı
06 Kasım 2017

201708035952.jpg

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanemize doğum yapmak için gelen hasta Ülker Tiryaki,  25 Temmuz 2017 tarihinde sezaryan doğumla bir erkek bebek dünyaya getirdi. Yapılan ilk muayenede göbek kordonunun bulunduğu yerde tıbbi olarak omfalosel olarak bilinen açıklık görüldü. Bebek, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Bulut tarafından yeni doğan yoğun bakımda takibe alındı. Hastanemize İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden atanan Çocuk Cerrahi Uzmanı Doktor Meltem Tokel Kayış tarafından da muayene edilen bebek omfalosel tanısı ile hemen ameliyata alındı. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ünal Taş’ın da anestezi desteği verdiği Bebek Tiryaki başarılı bir ameliyat geçirdi. Dokuz gün boyunca yeni doğan yoğun bakımda takip edilen bebek şifa ile taburcu edildi.

Çocuk Cerrahi Uzmanı Doktor Meltem Tokel Kayış vakayla ilgili yaptığı açıklamada; “Omfasel yenidoğan bebeğin göbek kordonunun bulunduğu vücut bölgesinde, açıklık, fıtıklaşma veya kese biçiminde görülebilen karın duvarı hasarıdır. Omfaloselin tedavisi cerrahidir. Dışarıya çıkan karın içi organları içeriye konularak, karın duvarında açıklık olan bölge primer olarak kapatılmaktadır.  Omfalosel sakatlık değil tedavi edilebilir doğumsal bir bozukluktur” şeklinde konuştu.