Acil Durum ve Afet Yönetimi Masa Başı Tatbikatı Gerçekleştirildi.
01 Aralık 2020

Giresun Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Giresun İl Sağlık Müdürlüğü ve Giresun Kamu Hastaneleri Hizmet Başkanlığı işbirliğiyle yapılan 2020 yılı Acil Durum ve Afet Yönetimi masabaşı tatbikatı gerçeğini aratmayacak şekilde yapıldı.

KBRN ile tüm personele KBRN kültürünü, KBRN ile ilgili  gerekli önlemlerin alınması ve olası bir KBRN durumunda meydana gelebilecek zararı en aza indirebilecek bilgi ve becerilere sahip olmalarını sağlamaktır.

Hastanenin acil durumlara ilişkin yükümlülükleri , tatbikat esnasında belirlenmeye çalışılmış olup, gerekli durumlarda yapılması gerekenler kriz masasında tatbikat esnasında görüşülmüştür. Acil durumların olumsuz etkilerini belirleyip önleyici ve sınırlandırıcı tedbirleri nasıl almamız gerektiği konusunda yapılan tatbikat bizlere örnek teşkil etmiştir. Acil durumlarla mücadele için işyerinin büyüklüğü ve taşıdığı özel tehlikeleri ile iş yerinde bulunan diğer kişileri dikkate alınmasını, yapılan tatbikatla daha iyi anlamamızı sağladı. Özellikle acil tıbbi müdahale, kurtarma ve KBRN ile mücadele konularında, hastane dışındaki kurum ve kuruluşlarla irtibatın sağlanması ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmıştır. Acil durumlarda enerji kaynaklarının ve tehlike yaratabilecek sistemlerin tehlike yaratmayacak şekilde devre dışı bırakılması ile ilgili çalışmalar da bu sayede daha iyi anlaşılmıştır.

Acil Durum ve Afet Planı masabaşı tatbikatı sonrasında, çalışanlarımız olası bir KBRN durumunda gerekli önlemlerin alınması ve izlenilmesi gereken süreçle ilgili bilgilendirildi. Tatbikattan sonra HAP Başkanımız , Hasta ve Çalışan Güvenliği açısından tatbikatın önemine vurgu yaparak emeği geçen herkese teşekkür etti.