Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri Gerçekleştirildi.
16 Ekim 2023

Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan kanser türü meme kanseridir. Bu hastalık meme dokusunda yer alan hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile ortaya çıkmaktadır. Erken evrelerde tespit edilen meme kanserlerinin hem tedavileri daha başarılı olmakta hem de yaşam kalitesi önemli ölçüde artmaktadır.
Her yıl Ekim ayında düzenlenen “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” dünyada ve ülkemizde meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla düzenlenmektedir.
Meme kanserinin erken teşhis edilmesi için 20 yaş üstü kadınlarda her ay düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi uygulanması, 40 yaş üstü kadınların düzenli aralıklarla klinik meme muayenesi yaptırılması ve mamografi çektirilmesi önerilmektedir. Ülkemizde toplum tabanlı kanser taramaları tüm illerimizde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) yapılmaktadır.
Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında hastanemizde stant açılarak vatandaşlarımıza broşür dağıtımı ve bilgilendirme yapılmıştır.

• 7.png
  • 6.png