Giresun'da Kadın Sağlığına Yenilikçi Yaklaşımlar: Kliniğimizde Yapılan İlkler
05 Nisan 2024

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniğinde riskli gebelik takibi, jinekolojik hasta muayeneleri ve çeşitli jinekolojik ameliyatlar gerçekleştirilmektedir. Giresun ilinde daha önce gerçekleştirilmemiş özellikli ameliyatlar da hastanemizde yapılmaya başlanmıştır. 2023 yılında hastanemizde ilk defa gerçekleştirilen ameliyatlar; Dr. Öğretim Üyesi Sema BAKİ YILDIRIM ve Dr. Öğretim Üyesi Kıymet İclal AYAYDIN YILMAZ tarafından laparoskopik myomektomi (kapalı miyom ameliyatı) ve TVT (idrar kaçırma ameliyatı), Op. Dr. Salih KOLSUZ ve Op. Dr. Öznur TOSUN tarafından laparoskopik sakrokolpopeksi ve laparoskopik lateral süspansiyon (kapalı yöntemle rahim sarkması ameliyatı), Op. Dr. Deniz TAŞKIRAN tarafından laparoskopik sakroservikopeksi (kapalı rahim koruyucu rahim sarkması ameliyatı) başta olmak üzere Op. Dr. Mesut ALÇI tarafından gerçekleştirilen çeşitli vajinal ameliyatları içermiştir. Acil olarak gelen ve akut batın bulgusu olan hastaların neredeyse tamamına tanısal laparoskopi yapılmıştır. Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniği, çeşitli açık ve kapalı ameliyatlar ile Giresun ve çevre illerden refere edilen hastalara hizmet sunmaktadır. Gelişen teknolojik yenilikleri takip eden hekimlerimiz sayesinde hastalar; daha hızlı iyileşme süreci yaşamakta, daha az ağrı çekmekte ve günlük hayatlarına daha hızlı dönebilmektedir.
kadın ilkleri