Çocuk Kardiyoji Bölümümüz İlimize ve Bölgemize Hizmet Vermeye Devam Ediyor
24 Temmuz 2023

Doğuştan kalp hastalıklarına sahip çocuklarda bulunan bazı delikler çocuk büyüdükçe kapanabilir, bazıları da müdahale edilmeyecek boyutlara gerileyebilir. Kapanması kendiliğinden mümkün olmayan delikler için ise ameliyat veya transkateter (anjio) ile tedavi edilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda 22 Temmuz 2023 tarihinde Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde takipli yaşları 5-15 yaş arasında değişen toplam 9 çocuğa Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anjio yapılmıştır.

Kalp kulakçıkları ve karıncıkları arasında delik olan ve büyük damarlar arası açıklık olan toplamda 9 hastanın kalpte bulunan delikleri anjio yöntemiyle kapatılmıştır. İşlem sonrası kontrolleri yapılan hastalar sağlıklı bir şekilde evlerine taburcu edilmiştir.

Anjio işlemlerinde Çocuk Kardiyoloji Uzmanları Uzm Dr Bekir Yükcü, Doç Dr Taner Kasar, Prof Dr Alper Güzeltaş, Anestezi Uzmanı Dr Öğretim Üyesi Azime Bulut, Anjio Hemşiresi Musa Turgut ve ekip arkadaşlarımız görev almıştır. Bu süreçte çocuk kardiyoloji ekibine desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Kardiyoloji Uzmanı Prof Dr Zeki Yüksel Günaydın’a, hastaların yatışından taburculuğuna kadar takip ve kontrollerinde görev alan Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ve Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev alan hemşire ve personel ekibine ve kurum yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Çocuk Kardiyoloji Anjiyo şablonlu.png