Yenidoğan Rop Muayenesinde Önemli Başarılar
05 Eylül 2023

Prematüre retinopatisi ( ROP ) erken doğum haftası ve düşük doğum kilosuna sahip bebeklerde (34 hafta altı- 1700 gram altı) görülür. ROP, prematüre bebeklerin gözlerindeki retina tabakasında, damarsız alanlarda ortaya çıkan ve sinir hasarına yol açarak görme kaybına neden olan bir hastalıktır. Bu hastalık çocukluk çağı körlüğünün en önde gelen nedenidir.

Sayın il sağlık müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut , Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimimiz Doç. Dr. Berkan Şahin, Göz hastalıkları uzmanımız Doç. Dr. Şafak Korkmaz ve yenidoğan uzmanımız Uz. Dr. Elif Uzlu’nun katkıları ile kurulan ROP tanı merkezi sayesinde Giresun’lu bebek ve ailelerin il dışına  çıkmadan ROP tanı hizmetlerini son teknoloji cihazlar ve diğer ekipmanlar ile başarılı bir şekilde Gİresun’da alabilmeleri sağlanmıştır.

Kendisi de aslen Giresunlu olup, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışmakta olan Sn. Dr. Şafak Korkmaz, geçtiğimiz günlerde hastanemiz ROP Tanı Merkezinde bir ilki gerçekleştirmiş ve ROP hastalığı nedeniyle kalıcı körlük riski taşıyan prematür bir bebeğimize zamanında müdahale ederek, görme kaybını engelleyen bir operasyonu başarı ile gerçekleştirmiştir. Bu operasyon esnasında Ordu’dan gelerek katkılarını esirgemeyen Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları kliniği anabilim dalı başkanı Doç. Dr. Aslıhan Uzun ve kendisine ve emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.