Hastane Kuralları
* Hastane giriş kapılarının önünde ve kapalı alanda sigara içmek yasaktır.
* Hastane koridorlarında gürültü yapılmamalıdır.
* Size yapılacak işlemlerde hastane çalışanlarının bilgilendirmelerine göre hareket edilmelidir.
Poliklinik ve çeşitli koridorlarında bulunan duyuru panolarındaki ilanları okumanız ve ilanlarda belirtilmiş kurallara uymanız gerekmektedir.
Yatan hasta, hasta yakınları ve ziyaretçiler için kurallar;
* Yakınlarınız sizi aramak istediğinde önce 0232 512 15 22 numaralı telefonu çevirip daha sonra odanızdaki telefonun üzerinde bulunan 4 haneli numarayı çevirerek size ulaşabilirler. Saat 22.00 dan sonra hastane telefonu aranmamalıdır. (Diğer hastaları rahatsız etmemek için)
* Servisinizdeki hemşireye ulaşmak istediğinizde, refakatçınız varsa refakatçı aracılığıyla, refakatçınız yoksa başucunuzda bulunan kırmızı ışıklı düğmeye basarak ulaşabilirsiniz.
* Tuvalet veya banyodayken acil bir durum yaşanması durumunda (düşme, baş dönmesi vb.) resimdeki acil çağrı cihazını aşağıya doğru çekmelisiniz.
* Eşyalarınızı her odada bulunan kilitli dolaplarınızda muhafaza edebilirsiniz. Kıymetli eşyalarınızı yakınlarınıza teslim ediniz. Taburcu olurken anahtarınızı ve televizyon kumandasını servis hemşirenize teslim ediniz.
* Hasta odasındaki eşyalara zarar verilemez.
* Yatışınız sırasında kolunuza bileklik takılmaktadır. Bu bilekliğin üzerinde kimlik bilgileriniz bulunmaktadır. Hastanede yapılan tedavi ve uygulamaların doğru kişiye uygulanması için kullanılır. Bilekliği yatışınız süresince * çıkarmamalısınız. Bilekliğin yıpranması durumunda hemşirenize bilgi vererek değiştirilmesini sağlamalısınız.
* Doğum yapan anne ve bebeğe aynı seri numaralı bileklikler takılmaktadır. Yatışınız süresince kendinizin ve bebeğinizin bilekliğini çıkarmamalısınız.
* Hasta odalarında ve koridorlarda gürültü yapılmamalıdır.
* Diğer hastaların odalarına girilmemelidir.
* Hastanemizde yatan hastalara ve refakatçilerine sabah, öğle ve akşam yemekleri verilmektedir. Ayrıca bazı hastalara hastalıkları gereği ara öğün yemek verilmektedir.
Yemek saatleri;
Sabah: 06.00-07.00
Öğle:12:00-13.00
Akşam: 16:00-18:00 saatleri arasındadır.
Dini hizmetler;
İbadethane hastanemizin zemin katındadır.
Ziyaretçilere yönelik bilgiler;
Kliniklerde ziyaret saatleri 18.00-20.00 saatleri arasındadır..Her hasta için sadece bir ziyaretçi kabul edilmektedir.
*Ziyaretler tek kişi olmalıdır.
*10 yaşından küçük çocukların hastane ortamlarında enfeksiyon alma riskleri yetişkinlere göre daha fazla olduğundan ziyarete kabul edilmemektedir. Fakat hastanemizde çocuk hastaların kardeş ve arkadaşları için (HD.TL.05) Kardeş Ziyareti ve Çocuk Ziyaretçi Kabulü İlkeleri Talimatı ile ayrıca bir düzenleme yapılmıştır.
*Ziyaretçi sayısının az olması sizin sağlığınız açısından önemlidir.
*Ziyaretlerde yiyecek, içecek getirilmemesi rica olunur.
*Ziyaret sırasında gürültü yapılmamalıdır.
*Ziyaretin kısa tutulması hastanızın sağlığı açısından önemlidir.
*Sağlık çalışanları ve güvenlik görevlilerinin yönlendirmelerine göre hareket edilmelidir.
Refakat hizmetleri;
* Kliniklerdeki yatışınız süresince size destek olabilecek bir kişiyi refakatçi olarak bulundurabilirsiniz.
Genel Yoğun Bakım Hasta Ziyaret Kuralları ;
* Hastanızın durumu ile ilgili bilgiyi doktorunuzdan, yapılan bakımlarla ilgili bilgiyi hemşireden alabilirsiniz.
* Hastanızın herhangi bir ihtiyacı halinde yoğun bakım sorumlu hemşiresine lütfen size ulaşabileceği bir telefon numarası bırakınız.
* Yoğun Bakım Ünitesi refakatçi bilgilendirme ve ziyaret saatleri salı ve cuma günleri saat 14:00-15:00 saatleri arasındadır.
* Hastaların kritik özel durumlarından dolayı; yoğun bakım doktoru/hemşiresinin izniyle sadece birinci derece hasta yakınlarının (anne, baba, kardeş, çocuğu), hastayı sadece ziyaret etmesine izin verilmekte ve çocuk ziyaretçi alınmamaktadır.
* 3. Düzey yoğun bakımda yatan yetişkin hastalar için salı ve cuma günleri saat 11:00’da ziyaret kabul edilmektedir.
* 1. Düzey çocuk hastalar için her gün ziyaret saatleri 11:00 ya da 19:00 da kabul edilmektedir.
* Lohusa hastalarımız için hasta yakını 3 saatte bir bebeği emzirmek için ya da süt sağımı için ziyarete kabul edilmektedir.
* Ziyaretçiler hemşire onayı ile yoğun bakım personeli tarafından alana kabul edilir. *Eller yoğun bakım girişinde bulunan lavaboda su ve sabun ile yıkanır, kağıt peçete ile kurulanır ve evsel atık kutusuna atılır.
* Ziyaretçi önlüğü giyilir.
* Hekim hasta hakkında hasta yakınını bilgilendirir, (YB.FR.05) Yoğun Bakım Hizmetleri Hasta Yakınları Bilgilendirme Kayıtları Formuna kaydedilir ve hasta yakınının imzası alınır.
1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Hasta Ziyareti
* 1. basamak Yoğun bakımda anne ve bebek birlikte kalmaktadır. Annenin kendini iyi hissetmediği bazı durumlarda hekim bilgisi ve onayı dahilinde annenin belirttiği hekimin onayladığı kadın refakatçi bebekle ilgilenmek üzere kabul edilir.
* Anne, özel eşyalarını kendi kabinindeki dolaplarda muhafaza etmektedir.
* Telefon kullanımı diğer hastaları ve ortamı etkilemediği sürece kendi alanında serbesttir.
* Annelere yoğun bakım giriş, çıkışı için kart verilmektedir.
* Bebeğini hiç görmemiş babalar hemşire eşliğinde yoğun bakım ara koridorunda bebeğini görmektedir.
* Hekim servis visiti sırasında da anneyi bebeğin klinik durumu hakkında bilgilendirir.
* Bebeğinizin servisimizde yattığı süre içinde sağlık durumuyla ilgili bilgileri her gün 08.30-09.30 saatlerinde yeni doğan yoğun bakım ünitesine gelerek doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.
* Bebeğini emziren anneler hastanemizdeki anne misafirhanesinde kalarak belirlenmiş saatlerde bebeklerini emzirirler. Anne sütü ile beslenmeyen bebeklerin anneleri bebeklerini beslenme saatlerinde ziyaret edebilirler.
* Bebeğinizin yanına girerken hijyen kurallarına dikkat etmelisiniz.
* Eğer bulaşıcı bir hastalığı işaret eden belirtileriniz varsa (öksürük, ateş gibi) mutlaka birim çalışanlarına bilgi veriniz.
3. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Hasta Ziyareti
* Yoğun bakım üniteleri özellikli sağlık hizmeti sunulan birimler olmaları sebebiyle yatan hastaların kritik ve özel durumundan dolayı; yoğun bakım sorumlu hekiminin bilgisi dahilinde yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde sadece anneler, özel gün (resmi bayramlar ve babalar günü) ve kritik durumlarda da babalara hasta ziyaretine izin verilmektedir. * Hasta hakkında bilgilendirme yoğun bakım sorumlu hekimi tarafından her gün saat 11.00-12:00 arasında anne ve babaya yapılmaktadır.
* Ziyaretçiler hemşire onayı ile yoğun bakım personeli tarafından alana kabul edilir.
* Yoğun bakım ünitesine kabul edilen ziyaretçinin çanta, telefon, vb. elde taşınan eşyalarını yoğun bakım girişindeki dolaba bırakması gerekmektedir.
* Üniteye giriş ve çıkışlarda eller su ve sabunla yıkanır ve el antiseptiği ile ovularak el hijyenini sağlaması gerekmektedir.
* Yeni doğan yoğun bakım ünitelerine ziyaretçi kabulünde, ziyaretçinin ünite içine girerken ziyaretçi önlüğü giymesi, maske ve bone takması sağlanır.
* Personel eşliğinde hastanın yattığı kuvöze yönlendirilir.
*Hastanın hemşiresi ziyaretçi ile iletişim halinde olur ve varsa bebeğin ihtiyaçlarını ziyaretçiye iletir.
*Bebeğin genel durumuna uygun olarak, hemşire onayı ve gözetiminde temas edilir.
*Aile hastanın ihtiyaçları ile ilgili hemşiresinden, genel durumu ve tedavinin seyriyle ilgili ise hekimden bilgi alır.
*Ziyaretçiler kendi hastası dışındaki hastalara ve hastaya ait cihaz ve malzemelere temas etmemeleri konusunda çalışan personeller tarafından bilgilendirilir.
*Ziyaret sırasında yüksek sesle konuşulması ve görüntü alınması yasaktır. (Hemşire/ hekim bilgisi dahilinde solunum desteği almayan bebeklerden görüntü verilmektedir.)
*Bulaşıcı hastalığı söz konusu olan ebeveynler ziyarete alınmamaktadır. Ziyaret zamanları hekim tarafından belirlenmektedir.