Acil Durum ve Afet Yönetimi Tatbikatı Gerçekleştirildi.
17 Kasım 2021

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Giresun Emniyet Müdürlüğü , 12 Acil Sağlık Hizmetleri, Umke Ekibi , Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan 2021 yılı Acil Durum ve Afet Yönetimi tahliye ve tatbikatı gerçeğini aratmayacak şekilde yapıldı.

         Yangın tatbikatı ile tüm personele yangın kültürünü, yangın çıkmaması için gerekli önlemlerin alınması ve olası yangın durumlarında yapılması gerekenler ve tahliye konusunda hasta ve yakınlarına yardımcı olmalarını, ayrıca olası bir yangın durumunda bina içerisindeki mevcut yangın söndürme cihazlarıyla yangına en uygun şekilde müdahale etmek konusunda gerek teorik gerekse uygulamalı olarak görmek, çalışanlara, muhtemel yangın ve afet durumlarında meydana gelebilecek zararı en aza indirebilecek bilgi ve becerilere sahip olmalarını sağlamaktır.

          Hastanenin acil durumlara ilişkin yükümlülükleri , tatbikat esnasında belirlenmeye çalışılmış olup, gerekli durumlarda yapılması gerekenler kriz masasında tatbikat esnasında görüşülmüştür.  Çalışma ortamı, kullanılan malzemeler, tıbbi ilaçlar, tıbbi araç ve gereçler, iş ekipmanları ile çevre şartları da dikkate alınarak meydana gelebilecek her türlü Acil Durum ve sonrasında oluşan Afetlerde hastalar,  yakınları o esnada hastanede bulunanlar ile hastane çalışanları, çalışma çevresini etkileyecek acil durumları önceden değerlendirerek muhtemel acil durumları önceden belirlenmiş olup bu tür olay meydana geldiğinde yapılabilecekleri görme konusunda tatbikat esnasında görerek analiz edilmeye çalışıldı. Acil durumların olumsuz etkilerini belirleyip önleyici ve sınırlandırıcı tedbirleri nasıl almamız gerektiği konusunda yapılan tatbikat bizlere örnek teşkil etmiştir. Acil durumların olumsuz etkilerinden korunmak üzere gerekli ölçüm ve değerlendirmeleri daha iyi yapmamızı sağlayacak gerekli şartları görmemizi sağladı. Acil durum planlarını hazırlarken bunları da eklememiz gerektiği konusunda bize bilgi ve kaynak teşkil etmiştir.  Acil durumlarla mücadele için işyerinin büyüklüğü ve taşıdığı özel tehlikeleri ile iş yerinde bulunan diğer kişileri dikkate alınmasını, yapılan tatbikatla daha iyi anlamamızı sağladı. Önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilk yardım gibi konularda uygun donanıma sahip ve bu konularda eğitimli yeterli sayıda çalışanı görevlendirip, her zaman hazır bulunmaları gerektiği konusunda yapılan operasyonla personelin daha iyi anlamaları sağlanmıştır. Özellikle acil tıbbi müdahale, kurtarma ve yangınla mücadele konularında, hastane dışındaki kurum ve kuruluşlarla irtibatın sağlanması ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmıştır. Acil durumlarda enerji kaynaklarının ve tehlike yaratabilecek sistemlerin tehlike yaratmayacak şekilde devre dışı bırakılması ile ilgili çalışmalar da bu sayede daha iyi anlaşılmıştır. Tüm çalışanların yapılan tatbikata katılarak meydana gelebilecek her türlü acil durumlar konusunda yapılması gerekli işlemler tatbikatla uygulamalı olarak anlatılmaya çalışıldı.

          Acil Durum tahliye ve tatbikatı sonrasında ,çalışanlarımıza yangın söndürücüler ve yangın söndürücülerin kullanımı konularında uygulamalı eğitimler verildi. Tatbikattan sonra Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Berkan ŞAHİN , Hasta ve Çalışan Güvenliği açısından böyle tatbikatların önemine vurgu yaparak emeği geçen herkese teşekkür etti.

  • DSC04280.JPG
  • DSC04284.JPG
  • IMG_20211117_142751.jpg
  • IMG_20211117_142838.jpg