Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Bekir Yükcü liderliğinde önemli anjiyo işlemleri başarıyla gerçekleştirildi.
25 Temmuz 2024

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, çocuk kardiyoloji uzmanı Dr. Bekir Yükcü liderliğinde önemli anjiyo işlemleri başarıyla gerçekleştirildi. Hastane başhekimi Doç. Dr. Berkan Şahin'den alınan bilgilere göre, 16 aylık en küçük hasta da dahil olmak üzere toplam 6 çocuğa müdahale yapıldı.

Üç hastada kalbin üst odacıklarında delik (atriyal septal defekt) tespit edilmiş olup, bu hastalara öncesinde Yemek Borusu Yoluyla (Transözofageal) Ekokardiyografi yapıldıktan sonra aynı seansta transkateter kapatılma işlemi uygulandı. Ayrıca, üç hastada da patent duktus arteriyozus (geçiş olmaması gereken akciğer damarı ile aort damarı arasında kan geçişi olması) kapatılması işlemi gerçekleştirildi. Tüm hastalar, işlemlerden bir gün sonra yapılan kontroller sonucunda sağlıkla taburcu edildi.

Görev alan ekip üyeleri arasında Prof. Dr. Alper Güzeltaş, Doç. Dr. Taner Kasar, Dr. Öğr. Üyesi İlke Tamdoğan, Uzm. Dr. Bekir Yükcü, anjiyo hemşiresi Musa Turgut ve ilgili tıbbi ekiplerin katkılarıyla işlemler başarıyla tamamlandı. Anestezi ekibi ve servis hemşire ekibinin de destek verdiği operasyonlar Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde güvenli bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Hastane yönetimi, ileri tıbbi teknoloji ve deneyimli ekip çalışmasının önemini vurgulayarak, bu tür önemli tıbbi girişimlerin başarıyla sonuçlanmasından memnuniyet duyduklarını destekleri için Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi ve çalışanlarına teşekkürlerini belirtti.

• Kardio
  • anjio