Çocuk Kardiyoloji Branşımız Karadeniz'de Fark Yaratıyor
04 Mart 2018

Hastanemizde Şubat ayında hasta kabulüne başlayan Çocuk Kardiyoloğu Uzm. Dr. Seyyit Bahaettin Öncü çocuk hastalarda ‘anjiografik işlem’ tedavilerine başladı.
Boy kısalığı şikayetiyle hastanemize başvuran bir hastaya EKO incelemesi sırasında kalbin ana damarlarından birinde ileri derecede darlık (pulmoner darlık) tespit edildi. Hastamıza SB-GRÜ Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi anjio ünitesinde balon ile genişletme yapıldı. Başarılı geçen işlemin sonrasında hasta EKO kontrolü yapılarak hastamız taburcu edildi.
Uzm. Dr. Öncü; büyüme gelişme geriliği olan, erken yorulma ve ellerde, dudaklarda morarma şikayetleri olan çocukların mutlaka bir çocuk uzmanına başvurması gerektiğini belirtti. Başhekimimiz Uzm.Dr.Azime BULUT Giresun'da ilki gerçekleştirilen ve Karadeniz Bölgesinde pek de yapılmayan tedavi amaçlı anjio işlemlerinin uygulanmaya devam edileceği bilgisini verildi.