Hastanemizde Önemli Bir Cerrahi İşlem Gerçekleştirildi.
18 Şubat 2020

HASTANEMİZDE KOLPOKLEİZİS ( LEFORT ) OPERASYONU YAPILDI

83 yaşında vajen kubbesi sarkması şikayeti ile başvuran , yaklaşık 30 yıl önce histerektomi ( rahim alma operasyonu ) olan hastamıza Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Alanya Tosun tarafından ilerlemiş yaşı ve riskli ek hastalıkları nedeniyle kısa süren ve konforlu bir ameliyat olan Kolpokleizis ( Lefort ) operasyonu yapıldı. Hastamız ,ameliyat sonrası 2.gününde şifa ile taburcu edildi.

Rahim sarkması ,idrar kesesi sarkması , vajen kubbesi sarkması yada tıbbi deyişle pelvik organ prolapsusu , rahmin yada diğer organların normalde olması gereken yerden aşağıya doğru sarkması durumudur.Normal doğum sayısısının fazla olması ,menopoz ,obesite ve yaşlılık gibi nedenlerden dolayı pelvik kaslar ve ve bağ dokuları gevşer. Bu gevşemeye bağlı olarak yer çekiminin de etkisiyle organlar ; aşağıya doğru vajinanın dışından görünecek kadar ileri boyutta sarkabilir. Rahim aldırma yada tıbbi deyişle histerektomi öyküsü olan hastalarda ise vajen kubbesi sarkabilir. Rahim aldırma yada tıbbi deyişle histerektomi öyküsü olan hastalarda ise vajen kubbesi sarkabilir.Kişinin günlük aktivitelerini engellemesi durumunda uygun cerrahi yöntem ile tedavi edilmelidir. Kolpokleizis (Lefort ) operasyonu ,cinsel aktif olmayan ,özellikle tıbbi açıdan güçsüz ve yaşlı hastalarda yüksek iyileşme ve başarı oranı olan konforlu bir cerrahi yöntemdir .