Hastanemiz İl Sağlık Müdürlüğümüz Tarafından Ziyaret Edildi
04 Mart 2020

Koordinasyon, izleme ve değerlendirme ziyaretleri kapsamında; İl Sağlık Müdürümüz Opr. Dr. Ahmet Bal, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammet Aksu ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek, Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Bulut'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 170 yatak kapasitesi ile 2016 yılı Aralık ayından itibaren mevcut binasında halkımıza hizmet vermektedir. Hastanede 22 uzman hekim, 6 pratisyen hekim, 74 hemşire,   79 ebe olmak üzere toplam 370 personel görev yapmaktadır. Anne Dostu Hastane, Bebek Dostu Hastane ve Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım Hastane ünvanlarına sahip hastanemiz Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi, İşitme Tarama Ünitesi, Doğum Ünitesi, Gebe Okulu ve Anne Misafirhanesi ile İlimize ve komşu illere hizmet vermektedir.

Hastanemizde 2019 yılında acil serviste 97.879, polikliniklerde 140.026 hasta olmak üzere toplam 237.905 hasta ayaktan poliklinik hizmeti almıştır. 11.846 hastaya yatarak tedavi hizmeti verilmiştir. 1.976 doğum, 3.033 ameliyat yapılmıştır.

Poliklinik Hizmetleri:  2 Doktor Öğretim Üyesi, 4 Uzman Hekim olmak üzere toplam 6 hekimle Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği, 1 Doktor Öğretim Üyesi, 5 Uzman Hekim olmak üzere toplam 6 hekimle Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, 1 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Uzman Hekim olmak üzere toplam 3 hekimle Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı Polikliniği, 1 Doktor Öğretim Üyesi ve 1 Uzman Hekim ile Çocuk Nörolojisi Polikliniği, 1 Uzman Hekim ile Çocuk Kardiyolojisi Polikliniği hizmet vermektedir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı ve Çocuk Kardiyolojisi branşlarında hafta içi 17:00-19:00 saatleri arasında mesai dışı poliklinik yapılmaktadır. Hekim çalışma listeleri hastane web sayfasında (https://giresunkdceah.saglik.gov.tr/TR,37058/doktor-calisma-listesi.html) aylık olarak yayınlanmaktadır.

Doğum Ünitesi: Hastanemiz anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırmak, anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak, normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak amacıyla 2017 yılında “Anne Dostu Hastane” ünvanı almıştır. Hastalarımız mahremiyete dayalı tek kişilik “sancı-doğum-lohusa (SDL)” odalarımızda yanında uygun bir refakatçi ile kendilerini rahat ev ortamında hissederek hareket özgürlüğü kısıtlanmadan kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarımız ve deneyimli ebelerimiz refakatinde normal doğum sürecini tamamlamaktadırlar.

Gebe Okulu: Anne ve baba adaylarına gebelikte, doğumda ve doğum sonrasında neler yapması gerektiğini öğreten, onların mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir gebelik, doğum ve lohusalığın nasıl geçirileceğini öğreten okulumuzda; gebeliğin oluşumu, gebelikte annede oluşan değişiklikler ve öneriler, gebelikte yapılması gereken testler ve izlemler, gebelikte yapılan egzersizler ve nefes  teknikleri, doğuma hazırlık, başlangıç belirtileri ve doğum sancısıyla baş etme yolları, anne sütü, emzirme  ve bebek bakımı gibi konularda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Psikolog, Diyetisyen, Gebe Okulu eğitimcisi ve laktasyon hemşiresi tarafından grup eğitimleri düzenlenmektedir.

Yoğun Bakım Üniteleri:  4 yataklı 1. basamak, 12 yataklı 2. basamak ve 8 yataklı 3. basamak olmak üzere toplam 24 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitemiz ve 4 yataklı 1. basamak ve 6 yataklı 2. basamak olmak üzere toplam 10 yataklı Erişkin Yoğun Bakım Ünitemiz alanınla eğitimli sağlık personellerimizle İlimiz ve çevre illere hizmet vermektedir.

Anne Misafirhanesi:  bebeği yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yatan annelerin hastaları iyileşinceye kadar kaldıkları ve doğumu yaklaşmış olup hava şartları, ulaşım vb. sebeplerden dolayı sağlık tesislerine ulaşmakta sıkıntı yaşayan ve sosyal endikasyonu olan gebelerin sağlık tesisi içerisinde kaldıkları yenidoğan yoğun bakıma (gebeler için kadın doğum servisine) mümkün olduğunca yakın yerlere kurularak faaliyet gösteren bölümler olup; kurumumuzda hasta odalarımız ile aynı şartları sağlayan ikişer kişilik 4 adet nitelikli odamız ile hizmet sunulmaktadır.

İşitme Tarama Ünitesi:  Bakanlığımız tarafından işitme engeli ile doğan bebeklerin erken dönemde teşhis edilmesi amacı ile işitme taramalarının yapılması için yürütülen ‘’Ulusal Yenidoğan İşitme Tarama Programı’’ kapsamında; hastanemizde doğan her bebek taburcu edilmeden önce ve hastanemize yeni doğan işitme testi için yönlendirilen bebeklerin işitme tarama testleri ünitemizde yapılmaktadır.

EEG Ünitesi:  EEG, beyindeki sinir hücreleri tarafından hem uyanıklık hem de uyku halindeyken üretilen elektriksel faaliyetin kâğıt üzerine beyin dalgaları halinde yazdırılmasıdır. Ünitemiz Çocuk Nörolojisi Uzmanları tarafından yönlendirilen hastalara hizmet vermektedir.

Laktasyon Polikliniği:  Anne sütünün özendirilmesi, annelerin emzirme konusunda bilinçlendirilmesi ve doğru emzirme alışkanlıkları kazandırılması, emzirmenin başarılı ve kalıcı hale gelmesi, anne-bebek bağlanmasının ilk günden itibaren oluşturulması amacıyla alanında eğitimli ve deneyimli sağlık çalışanlarımızla polikliniğimizde İlimize ve çevre illere hizmet verilmektedir.

• servis.png
  • poliklinik.png