Covid-19 Enfeksiyonu Geçiren Anne ve Bebeğimiz Sağlığına Kavuştu
04 Eylül 2020

Ordu ilinden sevk edilerek GRÜ Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesine kabul edilen 26 yaşında, Covid-19 pozitif olan 32 haftalık gebe Elif Özdemir‘ in izlemlerimizde solunum sıkıntısının artması nedeniyle, kendi sağlığı ve bebeğin yaşayabileceği sağlık problemlerini düşünerek, oluşturulan heyet kararıyla acil sezaryen doğuma alındı. Bebeğimiz erken doğum ve solunum sorunları nedeniyle hastanemiz yeni doğan yoğun bakımında tedavi altına alınırken, Elif Özdemir solunum problemlerinin artması nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Covid-19 enfeksiyonu ile ilgili komplikasyonların ilerlemesi üzerine yoğun bakım ünitesinde solunum cihazında takip edilen hastamıza mevcut tedavilerin yanında immün plazma tedavisi de verildi. 4 gün solunum cihazında uyutularak takip ve tedavisi devam etti. Tedaviye yanıtı iyi olan hastamız 10. günün sonunda yoğun bakımdan çıkarıldı. Test sonuçlarının negatifleşmesi ve bebeğin solunum problemlerinin sona ermesi ve bebeğimizin de yoğun bakımda solunum cihazından ayrılmasından sonra hastanemiz Enfeksiyon Servisinde annemiz bebeği ile buluşturuldu.

Bu süreçte emeği geçen GRÜ Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları Uzm. Dr. Azime Bulut, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Demiriz Gülmez ve yoğun bakım hemşirelerimize, Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Gökhan Ordu ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve ameliyathane çalışanlarımıza, Dr. Öğretim Üyesi Handan Ayhan AKOĞLU' na, Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Bulut ve yeni doğan yoğun bakım hemşirelerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Ailemize bebekleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerken, bu sürecin ancak alınabilecek tedbirlerle sona erebileceğini bilerek sosyal mesafe, izolasyon ve maske kurallarına harfiyen uymamız gerektiğini bilelim. Göz göre göre yakınlarımızın ve kendimizin sağlığını riske atmayalım.

Untitled-1.jpg

Untitled-2.jpg