Emzirme Haftası Etkinlikleri
08 Ekim 2021

İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muhammet BULUT'un katılımıyla hastanemizde düzenlenen etkinlikte, stant açılarak hastanemize tedavi amacıyla gelen anne ve anne adaylarına emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydaları, anne sütünün yararı konusunda bilgi verilmiştir. Servislerimizde yeni doğum yapan annelerimiz ziyaret edilerek emzirme önlükleri hediye edilmiştir. Hastanemiz Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Berkan ŞAHİN yaptığı açıklamada, her yıl 1-7 Ekim tarihlerinin Dünya Emzirme Haftası olarak kutlanıldığını kaydetti.1995 yılında Bebek Dostu Hastane unvanı aldıklarını belirterek, Hastanemizde 1-7 Ekim tarihleri arasında anne sütü önemi ile ilgili olarak etkinlikler düzenliyoruz. Tüm hafta boyunca emzirme haftasında anne sütü ve emzirme ile ilgili kurum içinde stant çalışmaları yapılıp, emzirme ve bebek beslenmesini anlatan broşürler dağıtılacaktır. Bir bebeğin doğduktan 30 dakika içinde anne sütü alması gerekir. Bebeklere ilk altı ay sadece anne sütü verilmeli sonrasında ek gıdalara başlanmalı. Bebekler en az iki yaş ve ötesine kadar emzirilmelidir." dedi.

WhatsApp Image 2021-10-06 at 14.10.15.jpeg