Bebek Ölümü İl İnceleme Kurulu Toplantısı Hastanemizde Yapılmıştır.
08 Haziran 2022

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün 2018/7 sayılı Genelgesi ile bebek ölümleri izleme sistemi yürütülmekte ve sistem kapsamında ilde gerçekleşen tüm ölü doğum ve bebek ölümlerinin tespit ve incelemeleri gerçekleştirilmektedir. Sistem ile bebek ölümlerinin tespitini sağlamanın yanı sıra her bir bebek ölümünü izleyerek nedenini ortaya çıkarmak ve bir daha aynı nedenlerle oluşabilecek bebek ölümlerini önlemek amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda; “Bebek Ölümleri İl İnceleme Kurulu”nda görüşülerek karara bağlanan özellikli vakalar belirlenerek il genelinde görev yapan tüm kadın hastalıkları ve doğum uzmanları ile çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarına sunulmak ve bu vakaların tartışılması amacı ile “Vaka Sunumu Toplantısı” yapıldı.
İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut’un açılış konuşmasının ardından Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu tarafından Dr. Arife Yıldırım ilimize ait bebek ölüm verilerinin sunumu yaptı. Hastanemizde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sadettin Oğuzhan Tutar ve Neonatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Safiye Elif Uzlu tarafından bebek ölümü ve ölü doğum olgu sunumları yapıldı.
Ayrıca ölü doğum ve bebek ölümlerini önlemeye yönelik “Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Kurulu” toplantısı yapılmış olup, toplantıda ilde tespit edilen sorunlara yönelik bir önceki yılın verileri de göz önünde bulundurularak ilimizde alınması gereken tedbirler ve müdahale yöntemleri belirlenmiş ve bebek ölümlerini önlemeye yönelik kararlar alınmıştır.
06.06.2022 tarihinde saat 16:00’da Hastanemiz toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Hamit Öztürk, il geneli tüm hastanelerin başhekimleri, kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları katıldı.