Hastanemize Kapı Tipi Metal Dedektörler Takıldı
23 Aralık 2022

Sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik düzenleme doğrultusunda, Sağlık Bakanlığımızın onay ve talimatları ile hastanemize kapı tipi metal dedektörlerimizin kurulumunu tamamladık. Güvenlik görevlilerimizin başında durduğu kapı tipi ve el tipi metal dedektörler ile istenmeyen olaylara engel olabilecek bu düzenleme memnuniyetle karşılanmıştır.  Kurulum yapılan metal kapı dedektörleri x ray cihazlarından tamamen farklıdır. İçinden geçtiğimiz kapı şeklindeki bu dedektörlerde metalik objeleri tespit edebilmek için düşük yoğunluklu manyetik alan kullanılır. Üzerinizde metal bir cisim varsa manyetik alanı kapatarak ötmeye başlar. Asla radyasyon içermez. Bu nedenle bebeklere ya da rahim içindeki fetuse zarar vermezler. El tipi dedektörler de aynı mantıkla çalıştıklarından zararlı değildir. İlimize ve hastanemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

IMG_20221222_125450.jpg